Advies van de Chef

Creativiteit heeft bij Traiteur de Paris altijd hoog in het vaandel gestaan.
Onze chef-koks en patissiers onder leiding van Yann Le Moal werken elke dag aan de ontwikkeling van producten die een inspiratie kunnen zijn voor veel gerechten en voor u om er uw persoonlijke draai aan te geven.

Chocolade cheesecake met een waterval van rode vruchten

Video van het recept Ontdek het recept in deze demonstratievideo. Recept: Chocolade-bosvruchtenverleiding Ingrediënten: Chocolade Cheesecake Traiteur de Paris Opgeklopte ganache van witte chocolade Bramen Frambozen Aalbessen Schaafsel van pure chocolade Bereiding: Plaats de chocolade cheesecake van Traiteur de Paris op het bord Versier het bord met kleine toefjes slagroom Leg de stukjes gesneden bosvruchten naast de toefjes slagroom Maak het…

recette-cheesecake-caramel-variation-autour-pomme

Appel als garnituur en een nieuw recept voor onze Karamel cheesecake

Demonstratievideo Ontdek het recept in deze demonstratievideo. Recept 1: Karamel-abrikozenlekkernij Ingrediënten: Karamel cheesecake Traiteur de Paris Abrikozen gegrild in olijfolie en rozemarijn 3 kleine schijfjes abrikozengelei 1 grote schijf abrikozengelei Blokjes abrikozengelei Schijfjes melkchocolade Stukjes karamel van gezouten boter met Guérandezout Rozemarijn Slagroom met olijfolie Bereiding Leg de grote schijf abrikozengelei op het bord Plaats vervolgens de Karamel cheesecake van…

Chocolade tartelette: twee populaire recepten in een video!

Demonstratievideo Bekijk onderstaande receptvarianten in een video. Recept 1: Symmetrische chocolade-passievruchtlekkernij Ingrediënten: Chocolade tartelette Traiteur de Paris Saus van pure chocolade Passievruchtsaus Yoghurtsorbet Bereiding: Maak op het bord een patroon met chocoladesaus Versier het bord vervolgens met puntjes passievruchtsaus Snijd de Chocolade tartelette in vieren Plaats de vier punten in het patroon Maak het geheel af met een toefje yoghurtsorbet…

recette-tartelette-chocolat-et-sa-quenelle
Conseil du chef recette côte d’agneau en croûte de pistaches et Écrasé de pommes de terre à l'huile d'olive Traiteur de Paris

Overheerlijke recepten: het Aardappelstamppotje met olijfolie

Video van het serveersuggestie: Ontdek de verschillende bereidingen in een video! Recept 1: Ossenhaas met een Aardappelstamppotje met olijfolie Ingrediënten: Aardappelstamppotje met olijfolie Traiteur de Paris Stuk ossenhaas Gekleurde wortels Erwten, peulen, bonen Cantharellen Ingekookte ossenhaasjus Bereiding: Plaats het in de oven voorverwarmde aardappelstamppotje van Traiteur de Paris in een vormpje in het midden van het bord en druk het…

Kleurrijke gerechten met de Groene Asperges met Parmezaan Mousseline

Video van de serveersuggestie Bekijk de onderstaande receptideeën in deze video. Recept 1: Gebakken ganzenlever met aspergemousseline Ingrediënten: Groene asperges met Parmezaan mousseline Traiteur de Paris Stuk ganzenlever om te bakken Wilde groene asperges Peulen Bonen Snippers Parmezaanse kaas Ingekookte eendenjus Bereiding: Plaats de in de oven voorverwarmde Groene asperges met Parmezaan mousseline van Traiteur de Paris op het bord…

Recette conseil du chef foie gras poêlé mousseline asperges au parmesan Traiteur de Paris
Recette conseil du chef écrasé de patates douces magret de canard

Twee serveersuggesties voor het Zoete aardappel en cheddar stamppotje

Video van onze serveersuggesties Ontdek de recepten van onze chef-koks in deze video. Recept 1: Gegrilde eendenborst met Zoete aardappel en cheddar stamppotje Ingrediënten: Zoete aardappel en cheddar stamppotje Traiteur de Paris Zoete aardappelpuree/li> Eendenborstfilet Gekleurde wortels Blokjes zoete aardappel Blauwe salie Bereiding: Maak van de zoete-aardappelpuree een rondje in het midden van het bord Plaats het in de oven…

Appel in alle varianten en 2 andere recepten voor de perfecte tarte tatin van appel

DEMONSTRATIEVIDEO Bekijk de video voor de hieronder gepresenteerde variaties Een eenvoudige tarte tatin Ingrediënten: Tarte Tatin van apple van Traiteur de Paris Opgeklopte room Chocoladesaus Crème van karamel met gezouten boter Bereiding Verwarm de tarte tatin 15 min. op 200 °C in de oven. Maak een dunne streep van chocolade links op het bord. Plaats de tarte tatin van appel…

Citroenzandtaartje met meringue in combinatie met citrusvruchten en 2 andere verrukkelijke variaties

DEMONSTRATIEVIDEO Bekijk de 3 recepten van onze chef-koks op video Citroenzandtaartje met meringue in combinatie met citrusvruchten Ingrediënten: Citroenzandtaartje met meringue van Traiteur de Paris Citrusvruchten: ugli, geel en roze grapefruit, kumquat, limoen en citroen Kleine meringues Limoen- en sinaasappelrasp Schaafsel van geroosterde amandelen Bereiding Schil de citrusvruchten rauw voor ultieme smaken. Maak een farandole van vruchten aan de zijkant…

3 recepten met de champignonflan

DEMONSTRATIEVIDEO Bekijk de video voor de uitvoering van de verschillende recepten Champignonflan op drie manieren Ingrediënten: Champignonflan van Traiteur de Paris Gebakken paddenstoelen: eekhoorntjesbrood, cantharellen, boleten Romige champignonsoep Sneetje kort gebakken eekhoorntjesbrood Bieslook Takje tijm Bereiding Bak de paddenstoelen met een scheutje olijfolie en bieslook. Maak een romige paddenstoelensoep en schenk deze in een soepbord. Leg de champignonflan in het…

Mini fonds sucrés à garnir

DEMONSTRATIEVIDEO Zoete mini financiers om te garneren

DEMONSTRATIEVIDEO Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Ingrediënten: Zoete mini financiers om te garneren van Traiteur de Paris Gezouten karamelpasta (van het type Salidou) Chocolademousse Bolletjes chocolade Marmelade van framboos Verse frambozen Opgeklopte ganache van witte chocolade-vanille Dun plakje witte chocolade Bereiding Leg de Zoete mini financiers om te garneren 1 uur vóór…

DEMONSTRATIEVIDEO Dulce de Leche

DEMONSTRATIEVIDEO Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Versie 1: een schilderijtje Ingrediënten: Dulce de Leche van Traiteur de Paris Gezouten karamelpasta van het type Salidou Fijne golvende blaadjes van karamel Chocolademousse Bereiding Leg de Dulce de Leche 2 min. vóór de bereiding uit. Plaats het dessert in het midden van het bord. Spuit…

Dulce de leche, nos idées de recettes
Lingot polenta façon retour de pêche

DEMONSTRATIEVIDEO Lingot van polenta

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Versie 1: Net gevist Ingrediënten: Lingot van polenta van Traiteur de Paris Kort gebakken Sint-Jacobsschelpen uit de baai van Saint-Brieuc Verse erwten Gestoomde groene asperges Doperwtenpuree Basilicumsaus Blaadjes waterkers Bereiding Bak de Lingot van polenta in een salamandergrill. Snijd de polenta in 3 stukken en plaats…

3 variaties op Karamel Passie

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Versie 1: gebroken Karamel Passie Ingrediënten: Karamel Passie van Traiteur de Paris Bourbonvanille-ijs Dun plakje pure chocolade Gesmolten pure chocolade Bereiding Leg de Karamel Passie 2 uur vóór de bereiding uit. Snijd het dessert in 4 stukken. Breng een brede streep pure chocolade met een kwast…

DEMONSTRATIEVIDEO Aardbeienlingot

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Recept 1: Ingrediënten: Aardbeienlingot van Traiteur de Paris Homemade slagroom met een punt mascarpone Gariguette-aardbeien in vieren gesneden Dun plakje pure chocolade Aardbeiencoulis Bereiding: Plaats de Aardbeienlingot van Traiteur de Paris op een rechthoekig bord. Spuit stippen slagroom met een garneerspuit op het bord. Spuit stippen…

DEMONSTRATIEVIDEO Zandtaartje van Gianduja

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Recept 1: Zandtaartje van Gianduja met een quenelle van bourbonvanille en gekarameliseerde hazelnoot Ingrediënten: Zandtaartje van Gianduja van Traiteur de Paris Bourbonvanille-ijs Chocoladegelei Gekarameliseerde hazelnoot Bereiding: Leg de chocoladegelei, die met een cookiecutter is vormgegeven, op een bord. Plaats het Zandtaartje van Gianduja van Traiteur de Paris.…

Mini fonds moelleux salés à garnir

Demonstratievideo Hartige mini financiers om te garneren

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Ingrediënten: Hartige mini financiers om te garneren van Traiteur de Paris Gemarineerde zoetwaterkreeftjes Slagroom met Espelettepeper Kerstomaatjes Crème van parmezaan Pistachenotenpoeder Crème met roquefort Blokjes roquefort Crème van tapenade met zwarte olijven Gekonfijte zwarte olijven Gekonfijte citroenschil Bereiding: Leg de Hartige mini financiers om te garneren…

Demonstratievideo Aardappelquenelle met truffel

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Versie 1: Net gevist Ingrediënten: 3 Aardappelquenelles met truffel van Traiteur de Paris Kort gebakken Sint-Jacobsschelpen uit de baai van Saint-Brieuc Gebakken Noorse kreeft Rode mulfilet Verse erwten Gestoomde groene asperges Witte botersaus Blaadjes waterkers Bereiding: Verwarm de Aardappelquenelles 15 minuten op 160 °C in de oven.…

DEMONSTRATIEVIDEO TATIN VAN GROENTEN

DEMONSTRATIEVIDEO Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Recept 1: Tatin van groenten met Provençaalse smaak Ingrediënten: Tatin van groenten van Traiteur de Paris Gemengde sla Kerstomaatjes Marinade van basilicumolijfolie Verse bloemen Bereiding: Verwarm de Tatin van groenten 15 minuten op 180 °C in de oven. Plaats de tatin in het midden van het…

Demonstratievideo Citroenlingot

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Recept 1 Ingrediënten: Citroenlingot van Traiteur de Paris 3 cirkels van witte chocolade Gelei van citroen in cirkels van verschillende groottes gesneden Italiaanse meringue Bereiding: Snijd de Citroenlingot van Traiteur de Paris in 3 blokjes. Plaats deze op een donkerkleurig bord. Bedek ieder blokje met een…

Recette 1 - Lingot citron destructuré

Demonstratievideo Chocolade cheesecake

Demonstratievideo Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris. Recept 1 Ingrediënten: Chocolade cheesecake van Traiteur de Paris Opgeklopte chocoladeganache Ganache van witte chocolade Ganache van pure chocolade Decoratief schijfje pure chocolade Bereiding: Plaats de Chocolade cheesecake van Traiteur de Paris op een bord. Spuit met een spuitzakje 3 stipjes opgeklopte ganache op het dessert.…

Mosselen a la marinière met kardemom, mousseline van wortelen en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen 4 mousseline van wortelen en sinaasappel van Traiteur de Paris 800 gr mosselen 60 gr gehakte sjalotjes 2 el peterselie 1 teentje gehakte knoflook 50 ml witte wijn 4 el volle room 25 gr + 15 gr boter ½ tl tijm 4 teentjes kardemom 1 el gehakte bieslook Enkele takjes kervel Sap van 1/4 citroen 4…

Gesprek met yann le moal chef bij traiteur de paris

Kunt u carrière kort samenvatten? Na een opleiding in de banketbakkerij, ben ik naar Polynesië vertrokken om er in een SOFITEL hotel te gaan werken, waar ik snel chef-patissier werd. Ik ben er 2 jaar gebleven. Toen wilde ik weer naar Parijs om meer ervaring op te doen. Ik heb in verschillende Parijse sterrenrestaurants gewerkt waar ik veel in contact…