3 recepten met de champignonflan

Creëer uw eigen champignonflan en laat u inspireren door een van deze variaties.

DEMONSTRATIEVIDEO

Bekijk de video voor de uitvoering van de verschillende recepten

Champignonflan op drie manieren

Ingrediënten:

  • Champignonflan van Traiteur de Paris
  • Gebakken paddenstoelen: eekhoorntjesbrood, cantharellen, boleten

  • Romige champignonsoep

  • Sneetje kort gebakken eekhoorntjesbrood

  • Bieslook

  • Takje tijm

Bereiding

  1. Bak de paddenstoelen met een scheutje olijfolie en bieslook.
  2. Maak een romige paddenstoelensoep en schenk deze in een soepbord.

  3. Leg de champignonflan in het midden van het bord.

  4. Bestrooi met de gebakken paddenstoelen.

  5. Leg het sneetje kort gebakken eekhoorntjesbrood op de champignonflan.

  6. Versier met een takje tijm.
Flan de champignons
Flan de champignons

Champignonflan, eendenborst en wilde asperges

Ingrediënten:

  • Champignonflan van Traiteur de Paris
  • Selderijpuree

  • Braadvocht

  • Wilde asperges

  • Eendenborstfilet

Bereiding

  1. Bak de eendenborst en snijd hem vervolgens in de lengte doormidden.
  2. Veeg met een lepel de selderijpuree in de vorm van een druppel uit.

  3. Leg de krokant gebakken wilde asperges ernaast.

  4. Bak de champignonflan gedurende 22 min. in de oven op 155 °C.

  5. Voeg het braadvocht toe.

Champignonflan , gebakken ganzenlever, cantharellen en gekookte wortelen

Ingrediënten:

  • Champignonflan van Traiteur de Paris
  • Ganzenlever (foie gras)

  • Wortelpuree

  • Wortelen

  • Eendenjus

  • Cantharellen

  • Shisoscheuten

Bereiding

  1. Leg de champignonflan, die gedurende 22 min. op 155 °C is gebakken, in het midden van het bord.
  2. Bak de ganzenlever en leg deze naast de flan.

  3. Maak een quenelle van wortelpuree en plaats deze op het bord.

  4. Bak de cantharellen met een scheutje olijfolie en schik ze harmonieus op het bord.

  5. Doe hetzelfde met de wortelen.

  6. Voeg tot slot wat eendenjus en shisoscheuten toe.
Flan de champignons