Appel als garnituur en een nieuw recept voor onze Karamel cheesecake

Bekijk in de video hoe onze patisserie-chefs deze twee recepten met de Karamel cheesecake bereiden.

Demonstratievideo

Ontdek het recept in deze demonstratievideo.

Recept 1: Karamel-abrikozenlekkernij

Ingrediënten:

  • Karamel cheesecake Traiteur de Paris
  • Abrikozen gegrild in olijfolie en rozemarijn
  • 3 kleine schijfjes abrikozengelei
  • 1 grote schijf abrikozengelei
  • Blokjes abrikozengelei
  • Schijfjes melkchocolade
  • Stukjes karamel van gezouten boter met Guérandezout
  • Rozemarijn
  • Slagroom met olijfolie

Bereiding

  1. Leg de grote schijf abrikozengelei op het bord
  2. Plaats vervolgens de Karamel cheesecake van Traiteur de Paris op het bord
  3. Leg de stukjes gegrilde abrikoos op de kleine schijfjes abrikozengelei
  4. Strooi wat rozemarijn over de vier stukjes abrikoos
  5. Vul de ruimte tussen de vier stukjes abrikoos op met kleine toefjes slagroom
  6. Versier de toefjes slagroom met een schijfje chocolade en een blokje abrikozengelei
  7. Maak het geheel af met wat gezouten karamelschaafsel
recette-cheesecake-caramel-roussillon
recette-cheesecake-caramel-variation-autour-pomme

Recept 2: Appelvariatie

Ingrediënten:

  • Karamel cheesecake Traiteur de Paris
  • Dunne plakjes Pink Lady, gesneden met een fijnsnijder
  • Bolletjes Granny Smith, gepocheerd in vanillesiroop
  • Bolletjes Golden Delicious, bereid als een tarte tatin
  • Vanilleslagroom
  • Blokjes karamel
  • Schaafsel van pure chocolade

Bereiding

  1. Maak op vetvrij papier van de halve plakjes appel een schubpatroon
  2. Druk er vormpjes uit
  3. Leg de appelschijf op het bord
  4. Plaats vervolgens de Karamel cheesecake van Traiteur de Paris op het bord
  5. Versier het bord en het dessert met kleine toefjes slagroom
  6. Leg ook de bolletjes Granny Smith en Golden Delicious op het bord
  7. Maak het geheel af met de kleine blokjes karamel en het chocoladeschaafsel