Traiteur de paris – Over ons

Chef-koks in dienst voor chef-koks.
Het handelsmerk van Traiteur de Paris staat aan de basis van onze filosofie:
u het leven gemakkelijker maken en u tijd laten besparen in de keuken.

Traiteur de paris, levenskunst op zijn frans

Traiteur de Paris is 20 jaar geleden opgericht en verzorgt versnaperingen (canapés, petits fours), desserts, bereide groenten en culinaire basisbereidingen van topkwaliteit voor professionele vakgenoten. Meer dan 400 personen – koks, patissiers en voorbereiders – ontwikkelen dagelijks recepten in onze ateliers in Bretagne en Normandië en laten zich inspireren door artisanale methodes. Dankzij de diepvriestechniek, de veiligste en natuurlijkste manier om de hoogwaardigheid van onze producten te conserveren, dragen wij deze Franse knowhow uit over de hele wereld.

Traiteur de Paris, leverancier van patisserie, beweegt zich op het snijvlak van traditie en moderniteit en staat bekend om de voortreffelijke kwaliteit van alle zoetwaren: moelleux met Taïnori®- chocolade uit Valrhona®, opéra, cheesecake, tiramisu, chocoladetaartje, citroentaartje, petits fours, enz. De keuze is enorm.

Onze geschiedenis

Traiteur de Paris is ontstaan uit een ontmoeting tussen Yann Le Moal, gepassioneerd chef patissier, en Denis Pinault, een jonge ondernemer.

Passie, professionele ervaring en gericht op de klant

In 1996 hebben zij zich gestort op het opzetten van een klein laboratorium in de buurt van Parijs. Al moesten door de commerciële vitaliteit van de een en het creatieve talent van de ander, de grenzen worden verlegd. De kleine onderneming ontwikkelde zich en bouwde een goede reputatie op in de hoofdstad. Prestigieuze cocktailparty’s, huwelijken, seminars … De vraag werd steeds groter maar had een sterk seizoensgebonden karakter, wat de opdracht van de twee medewerkers niet gemakkelijker maakte. Om het hoofd te bieden aan deze organisatorische obstakels besloten ze een paar van hun creaties van tevoren te bereiden en deze in te vriezen om het excellent niveau en de natuurlijke kwaliteit van de producten te behouden.

Door de jaren heen en dankzij een perfecte beheersing van de diepvrieskunst, heeft de kleine artisanale onderneming zich ontwikkeld. De producten worden voortaan gedistribueerd door betrouwbare partners tot in alle uithoeken van de wereld om te voldoen aan de vraag van de professionals in het vak. Maar creativiteit en kwaliteit hebben nog steeds topprioriteit.

Tegenwoordig is Traiteur de Paris een familiebedrijf dat er trots op in de ateliers in La Guerche de Bretagne en Fécamp is 400 mensen in dienst te hebben, de passie voor het vak aan hen te kunnen doorgeven en gemotiveerde teams te kunnen opleiden.

Bâtiment Traiteur de Paris

Belangrijke data

  • 1996 – Oprichting van een traiteurslaboratorium in Chevilly Larue met verse producten (94)
  • 1999 – Start van de bereiding van diepgevroren canapés en petits fours
  • 2000 – Bouw van het atelier in La Guerche de Bretagne gespecialiseerd in diepvriesproducten (3000 m²)
  • 2002 – Start van de bereiding van diepgevroren desserts
  • 2006 – Opening van het atelier Fécamp (12.000 m²) gespecialiseerd in individuele porties
  • 2008 – Ontwikkeling van het merk Traiteur de Paris in Europa
  • 2010 – Introductie van Traiteur de Paris voor de grote exporten, voornamelijk naar Azië en Zuid-Amerika.

Als leverancier van patisserie, versnaperingen en bereide groenten heeft Traiteur de Paris maar één ambitie: het beste van zijn artisanale knowhow aanbieden aan de hand van een reeks gepersonaliseerd premiumproducten die exclusief zijn voor professionals.

Denis Pinault, algemeen directeur

Traiteur de paris in de wereld

Van Parijs tot Dubai, New York of Tokio, de Franse keuken niet weg te denken uit de wereld.

Traiteur de Paris heeft sterke partnerships gesmeed met talrijke chefs in de hele wereld en heeft een netwerk van meer dan 350 partner-distributeurs.

Onze producten zijn te verkrijgen in meer dan 60 landen:

Zuid-Afrika, Duitsland, Saudi-Arabië, Oostenrijk, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Chili, Cyprus, Korea, Ivoorkust, Denemarken, Franse overzeese gebieden, Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, Estland, Verenigde Staten, Finland, Frankrijk, Gabon, Griekenland, Hong Kong, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Koeweit, De Filippijnen, Liechtenstein, Luxemburg, Maleisië, Malta, Marokko, Mexico, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Nederland, Katar, Tsjechische Republiek, Verenigd-Koninkrijk, Roemenië, Rusland, Senegal, Singapore, Zweden, Zwitserland, Thailand.

Onze partners zijn geselecteerd en opgeleid door de teams van Traiteur de Paris en bieden hun diensten aan in de buurt van onze gebruikers.

Carte du monde

Het chefs-team

De chef-patissiers en chef-koks van Traiteur de Paris hebben gewerkt in de beste keukens.

Culinaire ingenieurs versterken het team en zetten zich volledig en met al hun capaciteiten in om dagelijks de medewerkers die werkzaam zijn in onze productie-ateliers, op te leiden. Door het organiseren van speciale dagen wordt iedereen regelmatig op de hoogte gebracht van het kwaliteitsniveau en de producteisen.

Diepvriezen, een troef in de voortreffelijkheid van onze producten

Diepvriezen is de meest natuurlijke wijze om een excellent niveau van onze producten te garanderen. Daardoor wordt de voedingskwaliteit, de smaak en de textuur op optimale geconserveerd.

Dankzij deze techniek kunnen de producten lang bewaard worden, dit betekent dus een beperking van de risico’s gepaard gaande met verspilling. Het respect voor het seizoensgebonden karakter van de producten is een bijkomende troef van de diepvriestechniek.

Kwaliteitsengagement: continu topprioriteit

Om perfect te kunnen voldoen aan de verwachtingen van klanten heeft Traiteur de Paris gekozen voor een premium positionering die steeds vaker wordt bevestigd.

Voor onze chef Yann Le Moal en zijn teams heeft de selectie van grondstoffen de hoogste prioriteit; onze ingrediënten worden met de grootste zorg geselecteerd:

  • de aardappel Le Gouessant, geteeld in Bretagne
  • appels afkomstig uit Franse boomgaarden
  • producten uit van diverse Franse regio’s (room, bloem, koekjes …).

Door kwaliteit van ons verpakkingsmateriaal en het logistieke management kan Traiteur de Paris professionals in het vak een product leveren dat praktisch is, gepersonaliseerd en perfect is afgewerkt.

Leon Cochon

Dankzij de eisen die we aan onszelf stellen, kunnen we onze passie voor koken en Franse patisserie overbrengen, een uitzonderlijk culinair patrimonium.

Yann Le Moal, Directeur R&D.
Montage d'assiette en cuisine par un chef