Demonstratievideo Citroenlingot

Demonstratievideo

Bekijk onze demonstratievideo! Presentatie ideeën gemaakt door de chef-koks van Traiteur de Paris.

Recept 1

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Snijd de Citroenlingot van Traiteur de Paris in 3 blokjes.
  2. Plaats deze op een donkerkleurig bord.
  3. Bedek ieder blokje met een cirkel van witte chocolade.
  4. Versier het bord met cirkels citroengelei.
  5. Plaats de Italiaanse meringue met een garneerspuit op een gespannen folie op een bord. Zet de meringues 20 seconden in de magnetron op 900 watt.
  6. Leg de meringues voorzichtig op ieder blokje.
Recette 1 - Lingot citron destructuré
Lingot citron, agrumes et chocolat blanc

Recept 2

Ingrediënten:

  • Citroenlingot van Traiteur de Paris
  • Decoratief schijfje witte chocolade
  • Stukjes volledig gepelde ugli
  • Volledig gepelde pomelo’s
  • Volledig gepelde limoen
  • Volledig gepelde sinaasappel
  • Schijfjes kumquat
  • Limoenschil
  • Citroencoulis
  • Pistachenotenpoeder

Bereiding:

  1. Plaats de Citroenlingot van Traiteur de Paris in het midden van het bord.
  2. Bedek met een plak witte chocolade.
  3. Versier met stukjes fruit (afwisselend pomelo, limoen, sinaasappel en kumquat).
  4. Versier het geheel met pistachenotenpoeder.
  5. Versier het bord met stipjes coulis.

Recept 3

Ingrediënten:

  • Citroenlingot van Traiteur de Paris
  • Italiaanse meringue
  • Stukjes volledig gepelde ugli
  • Volledig gepelde pomelo’s
  • Volledig gepelde limoen
  • Volledig gepelde sinaasappel
  • Schijfjes kumquat
  • Limoenschil

Bereiding:

  1. Plaats de Citroenlingot van Traiteur de Paris in het midden van het bord.
  2. Bedek het dessert met Italiaanse meringue in een golvende vorm.
  3. Versier de twee uiteinden van het bord met meringue.
  4. Flambeer de meringue.
  5. Versier het geheel met stukjes fruit (afwisselend pomelo, limoen, sinaasappel en kumquat).
  6. Versier met poeder van pistachenoten.
Lingot au citron meringuée