Er was eens...

“Bij Traiteur de Paris zetten we ons elke dag met hart en ziel in om de lekkerste producten klaar te maken. Eerst creëren we originele recepten met een exclusieve smaak, om vervolgens in onze werkplaatsen unieke hapjes te vervaardigen. We willen dat u bij elk product kunt proeven hoeveel zorg en aandacht we eraan hebben besteed.”

Yann Le Moal
Uitvoerend directeur en medeoprichter van Traiteur de Paris

Download de Traiteur de Paris-catalogus

Ontdek onze geschiedenis

Denis Pinault

Oprichter

Denis Pinault deed ervaring op in de sector van de luxecatering. Daarna besloot hij – nu al 25 jaar geleden – om de sprong te wagen en een eigen zaak te beginnen. Op 23-jarige leeftijd legde hij al de basis van wat enkele jaren later in meer dan 60 landen een ongekend succes zou worden: Traiteur de Paris.

Vandaag is Denis Pinault Voorzitter en Directeur-Generaal.

Yann Le Moal

Medeoprichter

Yann Le Moal werkte enkele jaren als Chef Banketbakker in het Sofitel op Tahiti en bij Traiteur Potel & Chabot. Daarna ging hij aan de slag bij een aantal Parijse sterrenrestaurants. Hoewel Yann van opleiding patissier is, ging hij zich ook verdiepen in de traditionele Franse keuken.

Vandaag is Yann Le Moal Adjunct-Directeur-Generaal.

1995

De twee ‘foodies’ ontmoeten elkaar

1995 Traiteur de Paris ziet het licht. Twee mannen met een vurige passie voor eten ontmoeten elkaar: Denis Pinault en Yann Le Moal. De ene is een jonge ondernemer en visionair. De andere is al een grote creatieve Chef Banketbakker.

Beiden worden ze gedreven door de zin en ambitie om de Franse Gastronomie en levenskunst uit te dragen. Door die gedeelde geestdrift worden ze spontaan naar elkaar toe getrokken. Ze weten het dan nog niet, maar datzelfde jaar nog zullen ze gaan samenwerken… Het begin van een groots avontuur.

1996

Een traiteurslaboratorium

In hun allereerste laboratorium op enkele kilometers van Parijs, stellen Denis en Yann een Premium-traiteursaanbod op voor huwelijken, bedrijfsfeestjes en andere recepties in de Franse hoofdstad.

1998

Ambachtelijk vakmanschap

De opdrachten volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Traiteur de Paris oogst zoveel succes dat Yann en Denis haast niet anders kunnen dan het grootser te gaan zien. Amper twee jaar nadat ze met Traiteur de Paris zijn gestart, zijn ze al een gevestigde waarde. Wanneer een belangrijke klant hen vraagt om de catering te verzorgen voor een receptie met 2000 gasten – meer dan 15 000 petitfours en hartige canapés – weten Denis Pinault en Yann Le Moal dat het tijd is om Traiteur de Paris naar een hoger niveau te tillen.

1999

Diepvriezen

Hoe kun je grote hoeveelheden zoete versnaperingen en petitfours maken en tegelijk de uitstekende kwaliteit behouden die zo typisch is voor Traiteur de Paris?

De twee partners laten hun creativiteit en visionaire talenten nog maar eens de vrije loop en komen tot de oplossing: diepvriezen. Met die techniek blijven de smaak en voedingswaarden immers perfect bewaard én Traiteur de Paris kan de zaken steeds grootser aanpakken.

2000

La Guerche de Bretagne

Traiteur de Paris zet het jaar 2000 met stijl in.
Er volgen alsmaar meer prestigieuze samenwerkingen en Traiteur de Paris komt steeds sneller met steeds meer nieuwe producten.

Het is dan ook tijd om een eerste productielocatie te openen in La Guerche de Bretagne (departement 35), de geboorteplaats van Denis Pinault. In deze productielocatie worden aanvankelijk alleen petitfours, canapés en zoete lekkernijen gemaakt die per 48 of 54 stuks worden verkocht.

2006

Fécamp

De jaren verstrijken. In 2006 wordt in Fécamp in Normandië een tweede werkplaats van 12 000 m2 in gebruik genomen.

Hier zijn dagelijks 180 koks en banketbakkers in de weer om cakes, bereide groenten, individuele patisserie en verrines klaar te maken. De aardappelgratin en chocolademoelleux worden al snel onvervalste bestsellers. Met een productiecapaciteit van 500 000 stuks per dag bereikt Traiteur de Paris een nieuwe mijlpaal.

2010

Het buitenland

Traiteur de Paris is klaar om de internationale markten te bestormen. Traiteur de Paris richt zijn pijlen eerst op Europa, en dan vooral op Engeland en Spanje. Al snel delen ook Duitsland, de Benelux en Italië in de pret.

Na dit klinkende Europese succes, brengt Traiteur de Paris nieuwe commerciële teams op de been om de droom ook in de Verenigde Staten en Azië waar te maken. In 2018 wordt Traiteur de Paris voor zijn internationale uitbreiding beloond met de innovatieprijs Oscar d’Ille-et-Vilaine.

2019

Uitbreiding van La Guerche de Bretagne

De productielocatie in La Guerche de Bretagne, die in 2000 werd geopend, wordt aanzienlijk veranderd en vergroot. Om de industriële prestaties te verbeteren, wordt het hele werkingsproces er herzien.

Het is meteen ook de gelegenheid om een nieuwe lijn te ontwikkelen, speciaal voor de productie van onze zes, in Bretagne gebakken, macaronsoorten.

2021 tot ...

Chef-koks ten dienste van Chef-koks

Traiteur de Paris is al 25 jaar een belangrijke speler in de horecasector en de Food Service.

Van traditionele restaurants over catering en snacks tot hotels, traiteurs, kantines en grootkeukens… Traiteur de Paris biedt een volledig gamma van Premium diepvriesproducten.

Scroll to Top